Woning kopen Gasteren

Snel een woning kopen in Gasteren? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. Op korte afstand heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.207 woningen (74,6% koopwoning, 25,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €393.780. Op deze pagina bieden wij het beschikbare woningaanbod in Gasteren, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde woningprijs is €393.780.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsGasteren
Postcode9466
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Gasteren februari 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Selecteer op aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Anloo, Annen, Anderen, Eexterzandvoort & Eext.

woning-te-koop-gasteren

Aanbod appartement kopen in Gasteren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 900 m3 gas en 1870 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Gasteren

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas en +/- 2250 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Gasteren is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2520 kWh elektra + 1360 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Gasteren

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh stroom & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 elektriciteit (kWh) + 2010 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Gasteren

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Gasteren zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Door middel van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Gasteren

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Gasteren en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Gasteren geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €2.800. In de opsomming hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Gasteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gasteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Gasteren

In februari 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Gasteren en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Gasteren kopen?

In de buurt van de gemeente Aa en Hunze vinden we circa 11.207 woningen. Er zijn 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 166 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gasteren. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Gasteren?

Een huis in Aa en Hunze heeft een verbruik van gemiddeld 1660 kuub gas p/jaar en 3090 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 per jaar aan gas en 1870 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2010 m3 aan gas en 3660 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Gasteren passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Gasteren?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 25.445 inwoners in 11.160 verschillende huishoudens. Het gaat om 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Gasteren?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Gasteren bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9466.

Plaats een reactie