Woning kopen Gasselte

Jouw aanstaande woning kopen in Gasselte? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek zijn er allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Tevens tref je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.207 huizen (74,6% koophuis, 25,3% huur). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €393.780. Op dit woningportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Gasselte, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde woningprijs is €393.780.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, scholen, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsGasselte
Postcode9462
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Gasselte april 2024

Bijgaand bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, liggingen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Eext, Eexterzandvoort, Gieten, Balloërveld of Balloo.

woning-te-koop-gasselte

Eigen appartement kopen in Gasselte

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en tevens 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Gasselte

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1190 kuub gas en gem. 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Gasselte is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 en 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra & 1360 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Gasselte

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh elektra & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 elektriciteit (kWh) + 2010 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Gasselte

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Gasselte Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Gasselte

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Gasselte en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Gasselte geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €2.800. In onderstaande lijst verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Gasselte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gasselte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Gasselte

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Gasselte en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Gasselte kopen?

In de hele gemeente Aa en Hunze registreren wij 11.207 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 166 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000 en de gem. verkoopprijs is €393.780. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gasselte. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Gasselte?

Een woonobject in Aa en Hunze gebruikt gemiddeld 1660 m3 gas en 3090 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 kuub aardgas en 1870 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2010 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3660 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Gasselte passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Gasselte?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 25.445 personen die we kunnen onderverdelen in 11.160 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Gasselte?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Gasselte bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9462.

Plaats een reactie