Woning kopen Eexterzandvoort

Alles weten over woning kopen in Eexterzandvoort? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er diverse faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €393.780. Op deze website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Eexterzandvoort, adressen van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €393.780.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, sportclubs, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsEexterzandvoort
Postcode9464
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Eexterzandvoort april 2024

Met onze woningzoeker tref je alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als energielabel en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Anderen, Gasteren, Eext, Gasselte & Gieten.

woning-te-koop-eexterzandvoort

Appartementen te koop Eexterzandvoort

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en +/- 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Eexterzandvoort

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 – 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1190 kuub gas en daarbij 2250 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Eexterzandvoort is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 – 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eexterzandvoort

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektra & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 3660 elektriciteit (kWh) & 2010 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Eexterzandvoort

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Eexterzandvoort Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Eexterzandvoort

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Eexterzandvoort en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Eexterzandvoort geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €3.200. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Eexterzandvoort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eexterzandvoort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Eexterzandvoort

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Eexterzandvoort en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Eexterzandvoort kopen?

In deze gemeente Aa en Hunze registreren wij 11.207 woningen. De verdeling is als volgt: 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 166 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000 en de gem. verkoopprijs is €393.780. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eexterzandvoort. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Eexterzandvoort?

Een huishouden in Aa en Hunze verbruikt qua energie gem. zo’n 1660 kuub gas en 3090 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 m3 gas en 1870 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2010 m3 gas en 3660 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Eexterzandvoort passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Eexterzandvoort?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 25.445 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.160 verschillende gezinnen. Er wonen 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Eexterzandvoort?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Eexterzandvoort laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9464.

Plaats een reactie