Woning kopen Anloo

Ga je een woning kopen in Anloo? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 11.207 huizen (74,6% koophuis, 25,3% huur). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €393.780. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Anloo, namen en adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsAnloo
Postcode9467
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Anloo februari 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren extra details als energielabel & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Annen, Schipborg, Gasteren, Anderen of Eexterzandvoort.

woning-te-koop-anloo

Studio of appartement kopen in Anloo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 & 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en tevens 1870 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Anloo

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas en tevens 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Anloo is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2520 kWh stroom & 1360 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Anloo

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 en 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 en 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 stroom (kWh) + 2010 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Anloo

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Anloo zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Anloo

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Anloo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Anloo geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €3.050. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Anloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Anloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Anloo

In februari 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Anloo en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Anloo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Aa en Hunze zijn er 11.207 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 166 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000 en de gem. marktprijs is €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Anloo. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Anloo?

Een huis in Aa en Hunze kent een gem. verbruik van 1660 kuub gas en 3090 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 per jaar aan gas en 1870 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2010 m3 per jaar aan gas en 3660 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Anloo passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Anloo?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 25.445 inwoners in 11.160 gezinnen. Het gaat om 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Anloo?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Anloo zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9467.

Plaats een reactie