Woning kopen Spijkerboor

Snel een woning kopen in Spijkerboor? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de buurt heb je toegang tot veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €393.780. Op dit huizenplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Spijkerboor, contactgegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €393.780.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals scholen, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsSpijkerboor
Postcode9656
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Spijkerboor februari 2024

Met onze huizenzoeker tref je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als verwarming & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Nieuw Annerveen, Eexterveen, Oud Annerveen, Annerveenschekanaal & Meeden.

woning-te-koop-spijkerboor

Aanbod appartement kopen in Spijkerboor

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en tevens 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Spijkerboor

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas & 2250 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Spijkerboor is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh stroom en 1360 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Spijkerboor

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 & 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektra en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 148 m2 en 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektra (kWh) en 2010 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Spijkerboor

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Spijkerboor Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Spijkerboor

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Spijkerboor en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Spijkerboor geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 – €2.550. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Spijkerboor.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spijkerboor. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Spijkerboor

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Spijkerboor en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Spijkerboor kopen?

In de hele gemeente Aa en Hunze vind je ongeveer 11.207 woningen. Het gaat om 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 166 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Spijkerboor. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Spijkerboor?

Een woonhuis in Aa en Hunze verbruikt gemiddeld 1660 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 1870 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2010 m3 aan gas en 3660 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Spijkerboor passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Spijkerboor?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 25.445 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.160 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Spijkerboor?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Spijkerboor plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9656.

Plaats een reactie