Woning kopen Balloërveld

Jouw aanstaande woning kopen in Balloërveld? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije buurt bestaan er veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €393.780. Op dit huizenportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Balloërveld, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde huizenprijs is €393.780.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsBalloërveld
Postcode9459
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Balloërveld maart 2024

Hieronder bieden we alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Gieten, Gasselte, Balloo, Deurze of Eleveld.

woning-te-koop-balloerveld

Appartement kopen in Balloërveld

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas & 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Balloërveld

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1190 kuub gas en +/- 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Balloërveld is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2520 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Balloërveld

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh stroom & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 stroom (kWh) & 2010 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Balloërveld

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Balloërveld zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zal afhangen van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. D.m.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Balloërveld

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Balloërveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Balloërveld geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €2.900. In de volgende weergave tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Balloërveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Balloërveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Balloërveld

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Balloërveld en omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Balloërveld kopen?

In de gemeente Aa en Hunze bestaan er circa 11.207 woningen. Het gaat om 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 166 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000 en de gem. verkoopprijs is €393.780. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Balloërveld. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Balloërveld?

Een woonobject in Aa en Hunze gebruikt gemiddeld 1660 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 kuub aardgas en 1870 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 3660 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Balloërveld passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Balloërveld?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 25.445 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.160 verschillende gezinnen. Er wonen 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Balloërveld?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Balloërveld bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9459.

Plaats een reactie