Woning kopen Deurze

Snel een woning kopen in Deurze? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.207 woningen (74,6% koopwoning, 25,3% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €393.780. Op deze informatieve website check je het actuele woningaanbod in Deurze, adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de basis verkoopprijs is €393.780.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsDeurze
Postcode9457
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Deurze juli 2024

Met onze woningzoeker check je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energieprestaties of de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Balloo, Balloërveld, Eleveld, Geelbroek of Ekehaar.

woning-te-koop-deurze

Een appartement kopen in Deurze

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 en 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas en tevens 1870 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Deurze

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas en +/- 2250 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Deurze is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektra & 1360 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Deurze

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektriciteit (kWh) en 2010 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Deurze

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Deurze Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Deurze

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Deurze en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Deurze geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €3.100. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Deurze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deurze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Deurze

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Deurze en omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Deurze kopen?

In en rondom de gemeente Aa en Hunze registreren wij 11.207 huizen. Er zijn 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 166 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Deurze. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Deurze?

Een woning in Aa en Hunze gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1660 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas en 1870 kWh elektra. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 3660 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Deurze passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Deurze?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 25.445 inwoners in 11.160 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Deurze?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Deurze plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9457.

Plaats een reactie