Woning kopen Eleveld

Jouw volgende woning kopen in Eleveld? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de omgeving vind je allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.207 woningen (74,6% koop, 25,3% huur). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €393.780. Op deze pagina bekijk je het woningaanbod in Eleveld, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €393.780.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsEleveld
Postcode9456
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Eleveld juni 2024

In het overzicht hieronder tref je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals isolatie & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Deurze, Balloo, Geelbroek, Ekehaar of Eldersloo.

woning-te-koop-eleveld

Appartement kopen in Eleveld

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas en +/- 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Eleveld

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 124 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1190 kuub gas en 2250 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Eleveld is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2520 kWh elektra + 1360 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Eleveld

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2870 kWh stroom + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 stroom (kWh) & 2010 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Eleveld

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Eleveld zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. het bod, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Eleveld

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Eleveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Eleveld geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 – €2.900. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Eleveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eleveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Eleveld

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Eleveld en omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Eleveld kopen?

In de buurt van de gemeente Aa en Hunze vinden we circa 11.207 huizen. Het gaat om 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 166 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €393.780. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eleveld. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Eleveld?

Een woonobject in Aa en Hunze verbruikt gemiddeld 1660 m3 per jaar aan gas en 3090 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (900 kuub gas en 1870 kWh elektra. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2010 m3 aan gas en 3660 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Eleveld passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Eleveld?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 25.445 mensen in 11.160 huishoudens. Dit zijn 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Eleveld?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Eleveld bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9456.

Plaats een reactie