Woning kopen Gieten

Snel een woning kopen in Gieten? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de regio heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.207 huizen (74,6% koophuis, 25,3% huurhuizen). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €393.780. Op deze pagina check je het nieuwe woningaanbod in Gieten, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de doorsnee verkoopprijs is €393.780.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsGieten
Postcode9461
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Gieten februari 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoom verder in op aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Gasselte, Eext, Balloërveld, Balloo of Deurze.

woning-te-koop-gieten

Eigen appartement kopen in Gieten

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en +/- 1870 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Gieten

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1190 kuub gas & 2250 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Gieten is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh stroom en 1360 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Gieten

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 & 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh stroom & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 & 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 stroom (kWh) + 2010 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Gieten

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Gieten Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Gieten

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Gieten en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Gieten geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €2.650. In de opsomming hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Gieten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gieten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Gieten

In februari 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Gieten en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Gieten kopen?

In deze gemeente Aa en Hunze zijn er ruim 11.207 woonobjecten. Je vindt hier circa 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gieten. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Gieten?

Een huishouden in Aa en Hunze gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1660 kuub gas p/jaar en 3090 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 3660 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Gieten passen duurzame producten zoals dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Gieten?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 25.445 personen in 11.160 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Gieten?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Gieten laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 9460, 9461.

Plaats een reactie