Woning kopen Balloo

Van plan om een woning te kopen in Balloo? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.207 huizen (74,6% koop, 25,3% huurhuizen). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €393.780. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Balloo, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde huizenprijs is €393.780.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsBalloo
Postcode9458
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Balloo juli 2024

In ons overzicht blader je door het actuele woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals zuinigheid of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Balloërveld, Gieten, Deurze, Eleveld en Geelbroek.

woning-te-koop-balloo

Eigen appartement kopen in Balloo

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en 1870 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Balloo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en 2250 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Balloo is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 & 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra + 1360 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Balloo

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh stroom en 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 stroom (kWh) & 2010 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Balloo

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Balloo Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Balloo

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Balloo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Balloo helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €3.000. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Balloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Balloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Balloo

Recent (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Balloo en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Balloo kopen?

In de gemeente Aa en Hunze zijn er ruim 11.207 huizen. De verdeling is als volgt: 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Balloo. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Balloo?

Een huis in Aa en Hunze heeft een verbruik van gemiddeld 1660 m3 aan gas en 3090 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 kuub gas en 1870 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2010 kuub gas en 3660 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Balloo passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Balloo?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 25.445 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.160 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Balloo?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Balloo realiseren. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9458.

Plaats een reactie