Woning kopen Geelbroek

Een woning kopen in Geelbroek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de nabije buurt heb je allerhande faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 11.207 woningen (74,6% koopwoning, 25,3% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €393.780. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Geelbroek, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €393.780.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsGeelbroek
Postcode9455
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Geelbroek maart 2024

Hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als verwarming & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Eleveld, Deurze, Ekehaar, Eldersloo of Nijlande.

woning-te-koop-geelbroek

Appartementen te koop Geelbroek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas + 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Geelbroek

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1190 kuub gas en gem. 2250 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Geelbroek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 & 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektra & 1360 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Geelbroek

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 & 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektra + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 stroom (kWh) & 2010 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Geelbroek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Geelbroek zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Geelbroek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Geelbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Geelbroek geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €2.800. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Geelbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geelbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Geelbroek

In maart 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Geelbroek en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Geelbroek kopen?

In de hele gemeente Aa en Hunze vinden we circa 11.207 huizen. Het gaat om 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 166 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €393.780. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Geelbroek. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Geelbroek?

Een huis in Aa en Hunze gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1660 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 kuub gas en 1870 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 3660 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Geelbroek passen duurzame producten zoals zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Geelbroek?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 25.445 personen die we kunnen onderverdelen in 11.160 huishoudens. Het betreft 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Geelbroek?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Geelbroek bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.aaenhunze.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9455.

Plaats een reactie