Woning kopen Ekehaar

Jouw aanstaande woning kopen in Ekehaar? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand heb je uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast vind je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 11.207 woningen (74,6% koop, 25,3% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €393.780. Op dit woningplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Ekehaar, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Er is een mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde woningprijs is €393.780.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsEkehaar
Postcode9454
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Ekehaar maart 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Geelbroek, Eleveld, Eldersloo, Nijlande of Rolde.

woning-te-koop-ekehaar

Appartement kopen in Ekehaar

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas & 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Ekehaar

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en doorgaans 2250 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Ekehaar is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Ekehaar

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh stroom + 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 elektra (kWh) & 2010 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Ekehaar

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je woningen te koop in Ekehaar Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ekehaar

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Ekehaar en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Ekehaar geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €2.500. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Ekehaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ekehaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Ekehaar

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Ekehaar en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Ekehaar kopen?

In de buurt van de gemeente Aa en Hunze bestaan er circa 11.207 huizen. De verdeling is als volgt: 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 166 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ekehaar. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ekehaar?

Een woonobject in Aa en Hunze heeft een verbruik van gemiddeld 1660 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 kWh elektra. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (2010 kuub gas p/jaar en 3660 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Ekehaar passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Ekehaar?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente leven 25.445 personen die we kunnen onderverdelen in 11.160 huishoudens. Er wonen 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ekehaar?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ekehaar zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9454.

Plaats een reactie