Woning kopen Nijlande

Alles weten over woning kopen in Nijlande? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek heb je uiteenlopende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.207 woningen (74,6% koophuis, 25,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €393.780. Op deze pagina blader je door het huidige woningaanbod in Nijlande, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €393.780.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsNijlande
Postcode9452
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nijlande maart 2024

In ons overzicht tref je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen relevante factoren als zuinigheid & en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Eldersloo, Ekehaar, Rolde, Nooitgedacht & Marwijksoord.

woning-te-koop-nijlande

Een appartement kopen in Nijlande

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en 1870 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Nijlande

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1190 kuub gas + 2250 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nijlande is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh stroom en 1360 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Nijlande

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh stroom + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 stroom (kWh) en 2010 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Nijlande

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Nijlande zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nijlande

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nijlande en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Nijlande helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €2.800. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Nijlande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijlande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nijlande

Deze maand (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nijlande en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Nijlande kopen?

In en rondom de gemeente Aa en Hunze vind je ongeveer 11.207 woonobjecten. Dit zijn 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 166 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000 en de gem. verkoopprijs is €393.780. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijlande. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nijlande?

Een huis in Aa en Hunze gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1660 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 kuub gas en 1870 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (2010 m3 gas en 3660 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Nijlande passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Nijlande?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 25.445 inwoners in 11.160 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Nijlande?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nijlande laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9452.

Plaats een reactie