Woning kopen Eldersloo

Jouw ideale woning kopen in Eldersloo? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.207 huizen (74,6% koop, 25,3% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €393.780. Op Woningassistent.nl vind je het beschikbare woningaanbod in Eldersloo, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde prijs van een woning is €393.780.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsEldersloo
Postcode9453
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Eldersloo april 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die te koop staan in april 2024. Kies op basis van aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Ekehaar, Geelbroek, Nijlande, Rolde of Nooitgedacht.

woning-te-koop-eldersloo

Studio of appartement kopen in Eldersloo

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en daarbij 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Eldersloo

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en tevens 2250 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Eldersloo is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh stroom + 1360 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eldersloo

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh stroom & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 elektra (kWh) & 2010 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Eldersloo

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Eldersloo Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Eldersloo

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Eldersloo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Eldersloo geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €3.050. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Eldersloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eldersloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Eldersloo

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Eldersloo en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Eldersloo kopen?

In en rondom de gemeente Aa en Hunze bestaan er circa 11.207 woningen. Er zijn 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 166 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000 en de gem. verkoopprijs is €393.780. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eldersloo. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eldersloo?

Een woonhuis in Aa en Hunze verbruikt qua energie gem. zo’n 1660 kuub gas p/jaar en 3090 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 kuub gas p/jaar en 1870 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (2010 m3 per jaar aan gas en 3660 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Eldersloo passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Eldersloo?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 25.445 inwoners in 11.160 verschillende gezinnen. Het betreft 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Eldersloo?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Eldersloo bouwen. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9453.

Plaats een reactie