Woning kopen Rolde

Plannen om een woning te kopen in Rolde? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand vind je diverse voorzieningen als winkels en scholen. Verder vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 11.207 woningen (74,6% koophuis, 25,3% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €393.780. Op Woningassistent.nl bieden wij het laatste woningaanbod in Rolde, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €393.780.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsRolde
Postcode9451
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Rolde maart 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Nijlande, Eldersloo, Nooitgedacht, Marwijksoord of Papenvoort.

woning-te-koop-rolde

Eigen appartement kopen in Rolde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en doorgaans 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Rolde

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en +/- 2250 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Rolde is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh stroom & 1360 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Rolde

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 elektriciteit (kWh) en 2010 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Rolde

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Rolde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. Op basis van aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Rolde

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Rolde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Rolde helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.600. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Rolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Rolde

Deze maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Rolde en in de buurt. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Rolde kopen?

In de buurt van de gemeente Aa en Hunze zijn er 11.207 woonobjecten. Het gaat daarbij om 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 166 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €393.780. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rolde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Rolde?

Een huis in Aa en Hunze heeft een verbruik van gemiddeld 1660 kuub gas p/jaar en 3090 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas en 1870 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2010 kuub aardgas en 3660 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Rolde passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Rolde?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 25.445 personen in 11.160 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Rolde?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Rolde laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9450, 9451.

Plaats een reactie