Woning kopen Nooitgedacht

Jouw ideale woning kopen in Nooitgedacht? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand bestaan er allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 11.207 woningen (74,6% koophuis, 25,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €393.780. Op Woningassistent.nl bekijk je het recente woningaanbod in Nooitgedacht, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde transactieprijs is €393.780.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsNooitgedacht
Postcode9449
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nooitgedacht maart 2024

In ons overzicht tref je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen extra details als energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Rolde, Nijlande, Marwijksoord, Papenvoort & Amen.

woning-te-koop-nooitgedacht

Appartement kopen in Nooitgedacht

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en doorgaans 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nooitgedacht

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 118 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en +/- 2250 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Nooitgedacht is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 & 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2520 kWh stroom en 1360 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Nooitgedacht

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh stroom & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 stroom (kWh) + 2010 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Nooitgedacht

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nooitgedacht zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Nooitgedacht

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nooitgedacht en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Nooitgedacht geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.850. In de lijst hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Nooitgedacht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nooitgedacht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nooitgedacht

Deze maand (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Nooitgedacht en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Nooitgedacht kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Aa en Hunze bestaan er circa 11.207 woningen. Je vindt hier circa 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 166 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000 en de gem. verkoopprijs is €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nooitgedacht. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nooitgedacht?

Een huis in Aa en Hunze heeft een verbruik van gemiddeld 1660 m3 gas en 3090 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 kuub aardgas en 1870 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (2010 kuub gas en 3660 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Nooitgedacht passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Nooitgedacht?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 25.445 inwoners in 11.160 gezinnen. Dat betreffen 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nooitgedacht?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nooitgedacht plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 9449.

Plaats een reactie