Woning kopen Gasselternijveen

Jouw ideale woning kopen in Gasselternijveen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €393.780. Op deze informatieve website vind je het actuele woningaanbod in Gasselternijveen, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Er is een mix van tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €393.780.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsGasselternijveen
Postcode9514
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Gasselternijveen maart 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Zoom verder in op perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Gasselternijveenschemond, Nieuw-Buinen, Nieuwediep, Gieterveen en Donderen.

woning-te-koop-gasselternijveen

Aanbod appartement kopen in Gasselternijveen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas en gem. 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Gasselternijveen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 en 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en 2250 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Gasselternijveen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 & 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2520 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Gasselternijveen

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektra (kWh) & 2010 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Gasselternijveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je weet wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Gasselternijveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Gasselternijveen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Gasselternijveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gasselternijveen geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 – €3.100. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Gasselternijveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gasselternijveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Gasselternijveen

Recent (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Gasselternijveen en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Gasselternijveen kopen?

In de gemeente Aa en Hunze vind je ongeveer 11.207 woningen. Het gaat om 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 166 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gasselternijveen. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Gasselternijveen?

Een woonhuis in Aa en Hunze verbruikt qua energie gem. zo’n 1660 m3 gas en 3090 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 per jaar aan gas en 1870 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2010 m3 gas voor verwarming en warm water en 3660 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Gasselternijveen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Gasselternijveen?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 25.445 inwoners in 11.160 gezinnen. Het betreft 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Gasselternijveen?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Gasselternijveen realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9514.

Plaats een reactie