Woning kopen Gasselternijveenschemond

Jouw aanstaande woning kopen in Gasselternijveenschemond? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek bestaan er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 11.207 huizen (74,6% koop, 25,3% huurwoning). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €393.780. Op dit huizenplatform bieden wij het actuele woningaanbod in Gasselternijveenschemond, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde prijs van een woning is €393.780.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsGasselternijveenschemond
Postcode9515
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Gasselternijveenschemond maart 2024

In deze lijst bekijk je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie & mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Gasselternijveen, Nieuwediep of Gieterveen.

woning-te-koop-gasselternijveenschemond

Een appartement kopen in Gasselternijveenschemond

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas + 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis Gasselternijveenschemond

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en 2250 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Gasselternijveenschemond is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2520 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Gasselternijveenschemond

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 elektra (kWh) + 2010 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Gasselternijveenschemond

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Gasselternijveenschemond Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Gasselternijveenschemond

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Gasselternijveenschemond en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gasselternijveenschemond geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 & €2.700. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Gasselternijveenschemond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gasselternijveenschemond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Gasselternijveenschemond

Recent (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Gasselternijveenschemond en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Gasselternijveenschemond kopen?

In deze gemeente Aa en Hunze bestaan er circa 11.207 woningen. De verdeling is als volgt: 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 166 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gasselternijveenschemond. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Gasselternijveenschemond?

Een huis in Aa en Hunze verbruikt qua energie gem. zo’n 1660 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 kWh stroom. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2010 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3660 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Gasselternijveenschemond passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Gasselternijveenschemond?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 25.445 inwoners in 11.160 gezinnen. Het betreft 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Gasselternijveenschemond?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Gasselternijveenschemond laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9515.

Plaats een reactie