Woning kopen Gieterveen

Ga je een woning kopen in Gieterveen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.207 huizen (74,6% koophuis, 25,3% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €393.780. Op dit woningportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Gieterveen, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsGieterveen
Postcode9511
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Gieterveen maart 2024

Hieronder krijg je inzicht in optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als CV-ketel of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Nieuwediep, Gasselternijveen, Donderen, Bunne en Winde.

woning-te-koop-gieterveen

Appartement kopen in Gieterveen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas en +/- 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Gieterveen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas & 2250 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Gieterveen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 en 126 m2.
 • Schatting: er wordt 2520 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Gieterveen

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 en 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 elektra (kWh) & 2010 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Gieterveen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Gieterveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Gieterveen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Gieterveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Gieterveen geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €3.100. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Gieterveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gieterveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Gieterveen

In maart 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Gieterveen en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Gieterveen kopen?

In de gemeente Aa en Hunze vind je ongeveer 11.207 huizen. Het gaat om 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €393.780. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gieterveen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Gieterveen?

Een woonhuis in Aa en Hunze kent een gem. verbruik van 1660 m3 aan gas en 3090 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 per jaar aan gas en 1870 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2010 m3 gas en 3660 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Gieterveen passen duurzame producten zoals zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Gieterveen?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 25.445 inwoners in 11.160 gezinnen. Dat betreffen 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Gieterveen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Gieterveen laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9511.

Plaats een reactie