Woning kopen Nieuwediep

Wil je een woning kopen in Nieuwediep? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je meerdere faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €393.780. Op dit huizenportaal ontdek je het huidige woningaanbod in Nieuwediep, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde transactieprijs is €393.780.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsNieuwediep
Postcode9512
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nieuwediep maart 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond, Gieterveen, Donderen of Bunne.

woning-te-koop-nieuwediep

Appartementen te koop Nieuwediep

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 900 m3 gas en daarbij 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Nieuwediep

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 121 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en daarbij 2250 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Nieuwediep is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2520 kWh stroom en 1360 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nieuwediep

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2870 kWh stroom + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 stroom (kWh) + 2010 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwediep

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuwediep Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nieuwediep

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nieuwediep en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Nieuwediep geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €3.250. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Nieuwediep.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwediep. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Nieuwediep

Deze maand (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Nieuwediep en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Nieuwediep kopen?

In de hele gemeente Aa en Hunze zijn er ruim 11.207 woonobjecten. Dit zijn 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 166 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. marktprijs is €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwediep. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwediep?

Een woning in Aa en Hunze heeft een verbruik van gemiddeld 1660 m3 gas en 3090 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 kuub gas en 1870 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (2010 m3 aan gas en 3660 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Nieuwediep passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Nieuwediep?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.445 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.160 verschillende gezinnen. Het betreft 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Nieuwediep?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nieuwediep plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9512.

Plaats een reactie