Woning kopen Bunne

Jouw volgende woning kopen in Bunne? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er veel faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.596 woningen (76,5% koopwoning, 23% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €411.599. Op dit huizenportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Bunne, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €288.000, de gemiddelde woningprijs is €411.599.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsBunne
Postcode9496
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Bunne februari 2024

Bijgaand bekijk je alle woningen die in februari 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Donderen, Gieterveen, Winde, Yde of De Punt.

woning-te-koop-bunne

Eigen appartement kopen in Bunne

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 940 m3 gas + 1980 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Bunne

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en tevens 2390 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bunne is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2470 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bunne

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh elektriciteit + 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 – 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3620 elektra (kWh) en 2020 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Bunne

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bunne Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering rond te maken. Door middel van koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Bunne

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bunne en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Bunne geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 & €2.600. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Bunne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bunne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bunne

In februari 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Bunne en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Bunne kopen?

In deze gemeente Tynaarlo zijn er 14.596 woningen. Dit zijn 12.892 (76,5%) koopwoningen en 1.704 (23%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €288.000 en de gem. marktprijs is €411.599. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bunne. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bunne?

Een woning in Tynaarlo kent een gem. verbruik van 1570 m3 gas en 2930 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1980 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2020 kuub aardgas en 3620 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Bunne passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Bunne?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 33.887 inwoners in 14.306 gezinnen. Het gaat om 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 huishoudens zonder kinderen en 5.144 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Bunne?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bunne laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.tynaarlo.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9496.

Plaats een reactie