Woning kopen Winde

Jouw volgende woning kopen in Winde? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er veel faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien is er vlakbij een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 14.596 woningen (76,5% koopwoning, 23% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €411.599. Op dit huizenplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Winde, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde transactieprijs is €411.599.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteTynaarlo
PlaatsWinde
Postcode9495
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)33.887
Aantal huishoudens14.306
Aantal huishoudens met kinderen5.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.596
Aantal koopwoningen12.892
Aantal huurwoningen1.704
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.599
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2930 kWh

Woningaanbod Winde april 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals zuinigheid of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Bunne, Donderen, Yde, De Punt en Ubbena.

woning-te-koop-winde

Eigen appartement kopen in Winde

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 940 m3 gas & 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Winde

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 114 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1260 kuub gas en 2390 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Winde is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2470 kWh stroom + 1400 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Winde

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh elektriciteit & 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 3620 elektra (kWh) + 2020 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Winde

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je woningen te koop in Winde Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Winde

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Winde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Winde geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 & €3.050. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Winde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Winde

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Winde en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Winde kopen?

In de gemeente Tynaarlo zijn er 14.596 woonobjecten. Het gaat daarbij om 12.892 (76,5%) koophuizen en 1.704 (23%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €288.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €411.599. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winde. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Winde?

Een woning in Tynaarlo verbruikt qua energie gem. zo’n 1570 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2930 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (940 kuub gas en 1980 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (2020 m3 gas en 3620 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Winde passen duurzame producten zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Winde?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 33.887 mensen in 14.306 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.209 eenpersoonshuishoudens, 4.953 huishoudens zonder kinderen en 5.144 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Winde?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Winde laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.tynaarlo.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9495.

Plaats een reactie