Woning kopen Marwijksoord

Een woning kopen in Marwijksoord? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de omgeving heb je uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.207 woningen (74,6% koophuis, 25,3% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €393.780. Op dit woningplatform vind je het huidige woningaanbod in Marwijksoord, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsMarwijksoord
Postcode9448
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Marwijksoord februari 2024

In deze lijst ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Kies op basis van woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Nooitgedacht, Rolde, Papenvoort, Amen of Vredenheim.

woning-te-koop-marwijksoord

Appartement kopen in Marwijksoord

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 92 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en 1870 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Marwijksoord

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en doorgaans 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Marwijksoord is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 en 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra + 1360 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Marwijksoord

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 stroom (kWh) + 2010 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Marwijksoord

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Marwijksoord Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Marwijksoord

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Marwijksoord en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Marwijksoord helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.950. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Marwijksoord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Marwijksoord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Marwijksoord

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Marwijksoord en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Marwijksoord kopen?

In de buurt van de gemeente Aa en Hunze bestaan er circa 11.207 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 166 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Marwijksoord. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Marwijksoord?

Een woonobject in Aa en Hunze gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1660 m3 per jaar aan gas en 3090 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 per jaar aan gas en 1870 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2010 m3 per jaar aan gas en 3660 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Marwijksoord passen duurzame oplossingen als dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Marwijksoord?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 25.445 personen in 11.160 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 families zonder kinderen en 3.563 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Marwijksoord?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Marwijksoord laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 9448.

Plaats een reactie