Woning kopen Witteveen

Jouw ideale woning kopen in Witteveen? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast is er vlakbij een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 14.413 woningen (69,5% koophuis, 30,4% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €349.627. Op Woningassistent.nl ontdek je het nieuwe woningaanbod in Witteveen, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €225.000, de gemiddelde transactieprijs is €349.627.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsWitteveen
Postcode9439
Netnummer0593 (+31593)
Inwoners (gemeente)33.185
Aantal huishoudens14.485
Aantal huishoudens met kinderen4.849
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen14.413
Aantal koopwoningen12.755
Aantal huurwoningen1.658
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€225.000
Gemiddelde verkoopprijs€349.627
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Witteveen februari 2024

In het schema hierna blader je door alle huizen die te koop staan in februari 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als isolatie & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Orvelte, Elp, Garminge, Balinge of Mantinge.

woning-te-koop-witteveen

Studio of appartement kopen in Witteveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas + 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Witteveen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1210 kuub gas en 2270 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Witteveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 – 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2380 kWh elektra & 1370 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Witteveen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2870 kWh stroom & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3710 stroom (kWh) & 1880 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Witteveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Witteveen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Witteveen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Witteveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Witteveen helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 & €2.850. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Witteveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Witteveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Witteveen

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Witteveen en net daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Witteveen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Midden-Drenthe vind je ongeveer 14.413 huizen. Hierbij spreken we van 12.755 (69,5%) koopwoningen en 1.658 (30,4%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €225.000 en de gem. marktprijs is €349.627. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Witteveen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Witteveen?

Een woning in Midden-Drenthe kent een gem. verbruik van 1490 m3 aan gas en 2970 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 1910 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1880 kuub gas en 3710 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Witteveen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Witteveen?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 33.185 inwoners die we kunnen onderverdelen in 14.485 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 4.384 eenpersoonshuishoudens, 5.252 families zonder kinderen en 4.849 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Witteveen?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Witteveen bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.middendrenthe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9439.

Plaats een reactie