Woning kopen Bredevoort

Ga je een woning kopen in Bredevoort? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.028 huizen (71,1% koopwoning, 28,6% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €306.386. Op deze informatieve website vind je het laatste woningaanbod in Bredevoort, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €220.000, de gemiddelde woningprijs is €306.386.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteAalten
PlaatsBredevoort
Postcode7126
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)27.121
Aantal huishoudens11.513
Aantal huishoudens met kinderen4.077
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen12.028
Aantal koopwoningen9.893
Aantal huurwoningen2.135
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.386
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod Bredevoort juni 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen additionele aspecten als CV-ketel of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Lichtenvoorde, Vragender, Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne & Winterswijk Henxel.

woning-te-koop-bredevoort

Studio of appartement kopen in Bredevoort

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 870 m3 gas en tevens 2120 kWh stroom.

Rijtjeshuis Bredevoort

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2590 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bredevoort is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2660 kWh elektra en 1200 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Bredevoort

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektra & 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 191 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3890 stroom (kWh) & 1840 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Bredevoort

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius kan je woningen te koop in Bredevoort Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Bredevoort

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Bredevoort en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bredevoort helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €3.150. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bredevoort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bredevoort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Bredevoort

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Bredevoort en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Bredevoort kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Aalten bestaan er circa 12.028 huizen. We maken onderscheid tussen 9.893 (71,1%) koopwoningen en 2.135 (28,6%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €306.386. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bredevoort. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bredevoort?

Een huishouden in Aalten verbruikt gemiddeld 1310 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2960 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (870 m3 aan gas en 2120 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas voor verwarming en warm water en 3890 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Bredevoort passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Bredevoort?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 27.121 mensen in 11.513 verschillende huishoudens. Er wonen 3.465 eenpersoonshuishoudens, 3.971 families zonder kinderen en 4.077 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bredevoort?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bredevoort zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.aalten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7126.

Plaats een reactie