Woning kopen Aalten

Van plan om een woning te kopen in Aalten? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij ontdek je hier een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 12.028 huizen (71,1% koop, 28,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €306.386. Op Woningassistent.nl tonen wij het recente woningaanbod in Aalten, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €220.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €306.386.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteAalten
Postcode7121
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)27.121
Aantal huishoudens11.513
Aantal huishoudens met kinderen4.077
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen12.028
Aantal koopwoningen9.893
Aantal huurwoningen2.135
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.386
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod Aalten mei 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Oost Gelre, Zutphen, Winterswijk, Oude IJsselstreek & Doetinchem.

woning-te-koop-aalten

Appartementen te koop Aalten

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 870 m3 gas & 2120 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Aalten

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 80 m2 & 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en +/- 2590 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Aalten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 & 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2660 kWh elektriciteit + 1200 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Aalten

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektra & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3890 elektra (kWh) en 1840 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Aalten

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Aalten Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Aalten

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Aalten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Aalten helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €2.800. In het schema hier check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Aalten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aalten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Aalten

Deze maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Aalten en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Aalten kopen?

In de gemeente Aalten vind je ongeveer 12.028 woonhuizen. Het gaat om 9.893 (71,1%) koopwoningen en 2.135 (28,6%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €220.000 en de gem. marktprijs is €306.386. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Aalten. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Aalten?

Een woonobject in Aalten gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 kuub gas p/jaar en 2960 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (870 m3 gas voor verwarming en warm water en 2120 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3890 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Aalten passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Aalten?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 27.121 personen in 11.513 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.465 eenpersoonshuishoudens, 3.971 families zonder kinderen en 4.077 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,31 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Aalten?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Aalten bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.aalten.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7091, 7120, 7121, 7122, 7123.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie