Woning kopen Winterswijk Henxel

Een woning kopen in Winterswijk Henxel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er diverse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 13.245 huizen (70,1% koop, 29,7% huurhuizen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €291.164. Op deze website ontdek je het woningaanbod in Winterswijk Henxel, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €206.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €291.164.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Henxel
Postcode7113
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Henxel april 2024

Hieronder bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen extra details als zuinigheid & parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Corle, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold en Winterswijk Kotten.

woning-te-koop-winterswijk-henxel

Aanbod appartement kopen in Winterswijk Henxel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 860 m3 gas en tevens 2240 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Winterswijk Henxel

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en tevens 2720 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Winterswijk Henxel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2850 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Winterswijk Henxel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 – 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3360 kWh stroom & 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3980 stroom (kWh) + 1980 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Winterswijk Henxel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Winterswijk Henxel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Winterswijk Henxel

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Winterswijk Henxel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Winterswijk Henxel geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 en €3.100. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Winterswijk Henxel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Henxel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Winterswijk Henxel

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Winterswijk Henxel en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Winterswijk Henxel kopen?

In de hele gemeente Winterswijk registreren wij 13.245 woningen. Je vindt hier circa 10.199 (70,1%) koophuizen en 3.046 (29,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 161 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €206.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €291.164. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Henxel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Winterswijk Henxel?

Een woning in Winterswijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1330 kuub gas p/jaar en 3010 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (860 kuub gas p/jaar en 2240 kWh stroom. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1980 m3 per jaar aan gas en 3980 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Winterswijk Henxel passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Winterswijk Henxel?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 28.854 personen die we kunnen onderverdelen in 12.772 huishoudens. Het gaat om 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 huishoudens zonder kinderen en 4.248 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Winterswijk Henxel?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Winterswijk Henxel laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.winterswijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7113.

Plaats een reactie