Woning kopen Vragender

Jouw ideale woning kopen in Vragender? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 12.949 woningen (74,4% koophuis, 25,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €313.307. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Vragender, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde woningprijs is €313.307.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsVragender
Postcode7134
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)29.627
Aantal huishoudens12.428
Aantal huishoudens met kinderen4.418
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen12.949
Aantal koopwoningen10.912
Aantal huurwoningen2.037
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.307
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Vragender juli 2024

Bijgaand tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Selecteer op vraagprijs, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Harreveld, Zieuwent, Lichtenvoorde, Bredevoort of Winterswijk Corle.

woning-te-koop-vragender

Aanbod appartement kopen in Vragender

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en 2250 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Vragender

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 & 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas en +/- 2790 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Vragender is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 – 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh elektra & 1260 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Vragender

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3390 kWh elektra en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4060 elektra (kWh) + 1870 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Vragender

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Vragender Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Vragender

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Vragender en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Vragender geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €3.100. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vragender.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vragender. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Vragender

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Vragender en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Vragender kopen?

In en rondom de gemeente Oost Gelre vind je ongeveer 12.949 woningen. Het gaat daarbij om 10.912 (74,4%) koophuizen en 2.037 (25,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 153 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €313.307. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vragender. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vragender?

Een woonhuis in Oost Gelre verbruikt gemiddeld 1360 kuub aardgas en 3150 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (900 kuub gas en 2250 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 kuub aardgas en 4060 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Vragender passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vragender?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 29.627 personen in 12.428 huishoudens. Het gaat om 3.665 eenpersoonshuishoudens, 4.345 families zonder kinderen en 4.418 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,33 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Vragender?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Vragender bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.oostgelre.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7134.

Plaats een reactie