Woning kopen Lichtenvoorde

Jouw volgende woning kopen in Lichtenvoorde? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook vind je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 12.949 huizen (74,4% koop, 25,5% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €313.307. Op dit huizenplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Lichtenvoorde, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde transactieprijs is €313.307.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsLichtenvoorde
Postcode7131
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)29.627
Aantal huishoudens12.428
Aantal huishoudens met kinderen4.418
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen12.949
Aantal koopwoningen10.912
Aantal huurwoningen2.037
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.307
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Lichtenvoorde april 2024

In onderstaande weergave blader je door alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als verwarming of parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Vragender, Harreveld, Bredevoort, Winterswijk Corle & Winterswijk Brinkheurne.

woning-te-koop-lichtenvoorde

Een appartement kopen in Lichtenvoorde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas + 2250 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Lichtenvoorde

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 en 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1140 kuub gas en 2790 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Lichtenvoorde is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 en 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh stroom + 1260 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Lichtenvoorde

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 en 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3390 kWh elektra & 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4060 elektriciteit (kWh) & 1870 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Lichtenvoorde

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Lichtenvoorde zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Lichtenvoorde

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Lichtenvoorde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Lichtenvoorde geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €2.550. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Lichtenvoorde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lichtenvoorde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Lichtenvoorde

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Lichtenvoorde en in de buurt. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Lichtenvoorde kopen?

In de gemeente Oost Gelre zijn er 12.949 woonobjecten. Het gaat om 10.912 (74,4%) koopwoningen en 2.037 (25,5%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 153 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €222.000 en de gem. marktprijs is €313.307. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lichtenvoorde. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lichtenvoorde?

Een woonobject in Oost Gelre gebruikt gemiddeld 1360 kuub gas en 3150 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 2250 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 m3 gas en 4060 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Lichtenvoorde passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Lichtenvoorde?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 29.627 mensen die we kunnen onderverdelen in 12.428 verschillende gezinnen. Het gaat om 3.665 eenpersoonshuishoudens, 4.345 huishoudens zonder kinderen en 4.418 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,33 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lichtenvoorde?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Lichtenvoorde bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.oostgelre.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 7130, 7131, 7132.

Plaats een reactie