Woning kopen Winterswijk Corle

Wil je een woning kopen in Winterswijk Corle? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt vind je allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 13.245 huizen (70,1% koop, 29,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €291.164. Op Woningassistent.nl blader je door het nieuwe woningaanbod in Winterswijk Corle, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €206.000, de gemiddelde transactieprijs is €291.164.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Corle
Postcode7119
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Corle juni 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Kies op basis van bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Bredevoort, Lichtenvoorde, Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel en Winterswijk Miste.

woning-te-koop-winterswijk-corle

Aanbod appartement kopen in Winterswijk Corle

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en doorgaans 2240 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Winterswijk Corle

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en doorgaans 2720 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Winterswijk Corle is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2850 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Winterswijk Corle

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 & 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 kWh stroom en 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 & 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3980 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Winterswijk Corle

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Winterswijk Corle Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Winterswijk Corle

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Winterswijk Corle en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Winterswijk Corle geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €3.150. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Winterswijk Corle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Corle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Winterswijk Corle

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Winterswijk Corle en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Winterswijk Corle kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Winterswijk vinden we circa 13.245 woonhuizen. Er zijn 10.199 (70,1%) koopwoningen en 3.046 (29,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 161 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €206.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €291.164. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Corle. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Winterswijk Corle?

Een woning in Winterswijk gebruikt gemiddeld 1330 m3 aan gas en 3010 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2240 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1980 m3 per jaar aan gas en 3980 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Winterswijk Corle passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Winterswijk Corle?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 28.854 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.772 verschillende gezinnen. Hier wonen 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 gezinnen zonder kinderen en 4.248 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Winterswijk Corle?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Winterswijk Corle bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.winterswijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7119.

Plaats een reactie