Woning kopen Winterswijk Brinkheurne

Jouw aanstaande woning kopen in Winterswijk Brinkheurne? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 13.245 woningen (70,1% koopwoning, 29,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €291.164. Op deze website blader je door het beschikbare woningaanbod in Winterswijk Brinkheurne, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €206.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €291.164.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Brinkheurne
Postcode7115
Netnummer0543 (+31543)
Inwoners (gemeente)28.854
Aantal huishoudens12.772
Aantal huishoudens met kinderen4.248
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen13.245
Aantal koopwoningen10.199
Aantal huurwoningen3.046
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€206.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.164
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Winterswijk Brinkheurne juli 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als woninglabel & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Winterswijk Corle, Bredevoort, Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste & Winterswijk Woold.

woning-te-koop-winterswijk-brinkheurne

Een appartement kopen in Winterswijk Brinkheurne

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 860 m3 gas + 2240 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Winterswijk Brinkheurne

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en 2720 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Winterswijk Brinkheurne is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2850 kWh stroom + 1290 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Winterswijk Brinkheurne

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3360 kWh elektra en 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3980 stroom (kWh) + 1980 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Winterswijk Brinkheurne

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Winterswijk Brinkheurne zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Winterswijk Brinkheurne

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Winterswijk Brinkheurne en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Winterswijk Brinkheurne geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 en €2.800. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Winterswijk Brinkheurne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winterswijk Brinkheurne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Winterswijk Brinkheurne

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Winterswijk Brinkheurne en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Winterswijk Brinkheurne kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Winterswijk zijn er ruim 13.245 huizen. Dit zijn 10.199 (70,1%) koophuizen en 3.046 (29,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 161 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €206.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €291.164. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winterswijk Brinkheurne. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Winterswijk Brinkheurne?

Een huis in Winterswijk gebruikt gemiddeld 1330 kuub gas en 3010 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (860 m3 gas en 2240 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3980 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Winterswijk Brinkheurne passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Winterswijk Brinkheurne?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 28.854 inwoners in 12.772 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.310 eenpersoonshuishoudens, 4.214 families zonder kinderen en 4.248 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,22 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Winterswijk Brinkheurne?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Winterswijk Brinkheurne zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.winterswijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7115.

Plaats een reactie