Woning kopen Dinxperlo

Snel een woning kopen in Dinxperlo? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 12.028 woningen (71,1% koopwoning, 28,6% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €306.386. Op deze website bekijk je het beschikbare woningaanbod in Dinxperlo, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde transactieprijs is €306.386.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteAalten
PlaatsDinxperlo
Postcode7091
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)27.121
Aantal huishoudens11.513
Aantal huishoudens met kinderen4.077
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen12.028
Aantal koopwoningen9.893
Aantal huurwoningen2.135
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€306.386
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2960 kWh

Woningaanbod Dinxperlo juli 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in De Heurne, Winterswijk Meddo, Breedenbroek, Gendringen en Megchelen.

woning-te-koop-dinxperlo

Appartement kopen in Dinxperlo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 91 m2.
 • Het energiegebruik is circa 870 m3 gas en gem. 2120 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Dinxperlo

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en doorgaans 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Dinxperlo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2660 kWh elektra & 1200 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Dinxperlo

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3170 kWh elektra + 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3890 elektra (kWh) en 1840 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Dinxperlo

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Dinxperlo Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Dinxperlo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Dinxperlo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Dinxperlo helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 & €2.950. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Dinxperlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dinxperlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Dinxperlo

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Dinxperlo en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Dinxperlo kopen?

In de gemeente Aalten zijn er ruim 12.028 woonhuizen. Dit zijn 9.893 (71,1%) koopwoningen en 2.135 (28,6%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 144 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €220.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €306.386. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dinxperlo. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Dinxperlo?

Een woonhuis in Aalten heeft een verbruik van gemiddeld 1310 m3 per jaar aan gas en 2960 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (870 kuub aardgas en 2120 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1840 m3 gas voor verwarming en warm water en 3890 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Dinxperlo passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Dinxperlo?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente leven 27.121 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.513 gezinnen. Het gaat om 3.465 eenpersoonshuishoudens, 3.971 huishoudens zonder kinderen en 4.077 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Dinxperlo?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Dinxperlo bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.aalten.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7090, 7091.

Plaats een reactie