Woning kopen Drachtstercompagnie

Van plan om een woning te kopen in Drachtstercompagnie? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 25.833 huizen (59,8% koophuis, 40,1% huurhuis). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €282.933. Op dit huizenplatform ontdek je het recente woningaanbod in Drachtstercompagnie, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €195.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €282.933.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSmallingerland
PlaatsDrachtstercompagnie
Postcode9222
Netnummer0512 (+31512)
Inwoners (gemeente)56.150
Aantal huishoudens25.025
Aantal huishoudens met kinderen8.444
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen25.833
Aantal koopwoningen20.341
Aantal huurwoningen5.492
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€195.000
Gemiddelde verkoopprijs€282.933
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Drachtstercompagnie mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen extra details als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Houtigehage, Surhuisterveen, Rottevalle, De Tike & Opeinde.

woning-te-koop-drachtstercompagnie

Appartementen te koop Drachtstercompagnie

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 840 m3 gas en tevens 1710 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Drachtstercompagnie

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 118 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en daarbij 2340 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Drachtstercompagnie is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2530 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Drachtstercompagnie

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 2780 kWh elektriciteit & 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3510 elektra (kWh) + 1780 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Drachtstercompagnie

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Drachtstercompagnie Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. Aan de hand van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Drachtstercompagnie

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Drachtstercompagnie en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Drachtstercompagnie helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 en €3.250. In onderstaande lijst vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Drachtstercompagnie.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Drachtstercompagnie. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Drachtstercompagnie

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Drachtstercompagnie en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Drachtstercompagnie kopen?

In en rondom de gemeente Smallingerland vind je ongeveer 25.833 huizen. Het gaat daarbij om 20.341 (59,8%) koophuizen en 5.492 (40,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €195.000 en de gem. verkoopprijs is €282.933. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Drachtstercompagnie. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Drachtstercompagnie?

Een woonhuis in Smallingerland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1270 kuub aardgas en 2560 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (840 kuub gas p/jaar en 1710 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1780 kuub aardgas en 3510 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Drachtstercompagnie passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Drachtstercompagnie?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 56.150 inwoners in 25.025 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 9.065 eenpersoonshuishoudens, 7.516 gezinnen zonder kinderen en 8.444 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Drachtstercompagnie?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Drachtstercompagnie plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.smallingerland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 9222.

Plaats een reactie