Woning kopen De Goorn

Snel een woning kopen in De Goorn? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek bestaan er diverse faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder ontdek je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 9.608 huizen (78,2% koop, 21,5% huurwoning). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €388.633. Op Woningassistent.nl blader je door het huidige woningaanbod in De Goorn, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €272.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €388.633.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteKoggenland
PlaatsDe Goorn
Postcode1648
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)22.749
Aantal huishoudens9.318
Aantal huishoudens met kinderen3.622
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen9.608
Aantal koopwoningen8.074
Aantal huurwoningen1.534
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.633
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod De Goorn mei 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Zuidermeer, Benningbroek, Berkhout, Ursem & Ursem.

woning-te-koop-de-goorn

Appartement kopen in De Goorn

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 770 m3 gas en doorgaans 2010 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen De Goorn

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 – 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1070 kuub gas en doorgaans 2870 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in De Goorn is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3030 kWh stroom en 1270 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning De Goorn

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 & 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3250 kWh stroom en 1280 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3820 elektra (kWh) en 1760 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in De Goorn

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in De Goorn zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in De Goorn

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in De Goorn en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in De Goorn geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 & €3.250. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in De Goorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Goorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in De Goorn

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in De Goorn en net daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in De Goorn kopen?

In deze gemeente Koggenland vind je ongeveer 9.608 woonobjecten. Het gaat daarbij om 8.074 (78,2%) koopwoningen en 1.534 (21,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €272.000 en de gem. verkoopprijs is €388.633. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Goorn. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in De Goorn?

Een woonobject in Koggenland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 gas en 3110 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2010 stroom (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1760 kuub gas p/jaar en 3820 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in De Goorn passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in De Goorn?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 22.749 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.318 huishoudens. Dat betreffen 2.647 eenpersoonshuishoudens, 3.049 families zonder kinderen en 3.622 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,41 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in De Goorn?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning De Goorn laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.koggenland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 1648.

Plaats een reactie