Woning kopen Aadorp

Plannen om een woning te kopen in Aadorp? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de regio heb je veel dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien is er vlakbij een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 33.827 huizen (54,6% koop, 45,3% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €273.244. Op deze pagina tonen wij het laatste woningaanbod in Aadorp, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €183.000, de gemiddelde prijs van een woning is €273.244.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteAlmelo
PlaatsAadorp
Postcode7611
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)73.107
Aantal huishoudens32.714
Aantal huishoudens met kinderen11.524
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen33.827
Aantal koopwoningen24.110
Aantal huurwoningen9.717
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€273.244
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2700 kWh

Woningaanbod Aadorp juli 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als woninglabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Mariaparochie, Harbrinkhoek, Saasveld, Rossum en Weerselo.

woning-te-koop-aadorp

Appartementen te koop Aadorp

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 760 m3 gas en doorgaans 1790 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Aadorp

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 & 117 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas & 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Aadorp is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 & 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2900 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Aadorp

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3150 kWh stroom & 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3980 stroom (kWh) & 1860 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Aadorp

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Aadorp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Aadorp

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Aadorp en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Aadorp helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.600. In de lijst hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Aadorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aadorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Aadorp

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Aadorp en omliggende plekken. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Aadorp kopen?

In de gemeente Almelo registreren wij 33.827 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 24.110 (54,6%) koophuizen en 9.717 (45,3%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €183.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €273.244. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Aadorp. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Aadorp?

Een huis in Almelo gebruikt gemiddeld 1150 kuub gas p/jaar en 2700 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1790 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1860 m3 gas en 3980 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Aadorp passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Aadorp?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 73.107 mensen in 32.714 huishoudens. Dit zijn 11.963 eenpersoonshuishoudens, 9.227 families zonder kinderen en 11.524 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Aadorp?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Aadorp realiseren. Informeer bij de gemeente (www.almelo.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7611.

Plaats een reactie