Woning kopen Mariaparochie

Alles weten over woning kopen in Mariaparochie? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt vind je voldoende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 8.720 woningen (71,4% koop, 27,8% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €372.400. Op dit woningportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Mariaparochie, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €285.000, de doorsnee verkoopprijs is €372.400.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsMariaparochie
Postcode7614
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Mariaparochie april 2024

In ons overzicht maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaar, woningtypeen extra details als energielabel of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Harbrinkhoek, Zenderen, Aadorp, Saasveld & Rossum.

woning-te-koop-mariaparochie

Studio of appartement kopen in Mariaparochie

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 m3 gas en +/- 2710 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Mariaparochie

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en doorgaans 2820 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Mariaparochie is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 119 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh stroom + 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Mariaparochie

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 en 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3570 kWh elektriciteit + 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4240 elektriciteit (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Mariaparochie

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Mariaparochie Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Mariaparochie

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Mariaparochie en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Mariaparochie helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €3.000. In de lijst hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Mariaparochie.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mariaparochie. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Mariaparochie

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Mariaparochie en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Mariaparochie kopen?

In de buurt van de gemeente Tubbergen vinden we circa 8.720 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 6.584 (71,4%) koophuizen en 2.136 (27,8%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 187 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €285.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €372.400. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Mariaparochie. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Mariaparochie?

Een woonobject in Tubbergen kent een gem. verbruik van 1520 m3 aan gas en 3530 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (1080 m3 gas en 2710 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1900 kuub gas en 4240 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Mariaparochie passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Mariaparochie?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 21.275 mensen in 8.159 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 huishoudens zonder kinderen en 3.530 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,58 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Mariaparochie?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Mariaparochie zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.tubbergen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7614.

Plaats een reactie