Woning kopen Harbrinkhoek

Ga je een woning kopen in Harbrinkhoek? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 8.720 woningen (71,4% koop, 27,8% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €372.400. Op dit huizenportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Harbrinkhoek, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €285.000, de doorsnee verkoopprijs is €372.400.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsHarbrinkhoek
Postcode7615
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Harbrinkhoek april 2024

In deze lijst maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als isolatie en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Zenderen, Hertme, Mariaparochie, Aadorp of Saasveld.

woning-te-koop-harbrinkhoek

Eigen appartement kopen in Harbrinkhoek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 102 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 m3 gas en tevens 2710 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Harbrinkhoek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en daarbij 2820 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Harbrinkhoek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh stroom + 1260 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Harbrinkhoek

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3570 kWh elektra en 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4240 elektra (kWh) + 1900 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Harbrinkhoek

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Harbrinkhoek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Harbrinkhoek

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Harbrinkhoek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Harbrinkhoek geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 en €2.950. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Harbrinkhoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Harbrinkhoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Harbrinkhoek

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Harbrinkhoek en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Harbrinkhoek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Tubbergen zijn er 8.720 woonhuizen. Het gaat daarbij om 6.584 (71,4%) koopwoningen en 2.136 (27,8%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 187 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €285.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €372.400. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Harbrinkhoek. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Harbrinkhoek?

Een woonhuis in Tubbergen gebruikt gemiddeld 1520 m3 per jaar aan gas en 3530 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (1080 kuub gas p/jaar en 2710 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 kuub gas en 4240 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Harbrinkhoek passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Harbrinkhoek?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 21.275 inwoners die we kunnen onderverdelen in 8.159 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 huishoudens zonder kinderen en 3.530 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,58 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Harbrinkhoek?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Harbrinkhoek plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.tubbergen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7615.

Plaats een reactie