Woning kopen Almelo

Een woning kopen in Almelo? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je toegang tot meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens kan je hier genieten van een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 33.827 woningen (54,6% koopwoning, 45,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €273.244. Op dit woningplatform blader je door het woningaanbod in Almelo, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €183.000, de gemiddelde verkoopprijs is €273.244.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7607
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)73.107
Aantal huishoudens32.714
Aantal huishoudens met kinderen11.524
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen33.827
Aantal koopwoningen24.110
Aantal huurwoningen9.717
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€273.244
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2700 kWh

Woningaanbod Almelo juni 2024

Bijgaand verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woningtype, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen andere eigenschappen zoals woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Borne, Wierden, Dinkelland, Losser & Oldenzaal.

woning-te-koop-almelo

Appartement kopen in Almelo

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en +/- 1790 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Almelo

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 75 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en gem. 2760 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Almelo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 & 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2900 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Almelo

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3150 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3980 elektra (kWh) + 1860 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Almelo

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Almelo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Almelo

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Almelo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Almelo helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.250. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Almelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Almelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Almelo

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Almelo en direct omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Almelo kopen?

In de hele gemeente Almelo bestaan er circa 33.827 woonhuizen. Je vindt hier circa 24.110 (54,6%) koopwoningen en 9.717 (45,3%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €183.000 en de gem. marktprijs is €273.244. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Almelo. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Almelo?

Een woning in Almelo verbruikt gemiddeld 1150 m3 gas en 2700 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 m3 gas en 1790 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1860 kuub gas en 3980 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Almelo passen duurzame producten zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Almelo?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 73.107 inwoners in 32.714 verschillende huishoudens. Dit zijn 11.963 eenpersoonshuishoudens, 9.227 gezinnen zonder kinderen en 11.524 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Almelo?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Almelo zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.almelo.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie