Woning kopen Bornerbroek

Van plan om een woning te kopen in Bornerbroek? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 33.827 huizen (54,6% koopwoning, 45,3% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €273.244. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Bornerbroek, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €183.000, de gemiddelde woningprijs is €273.244.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteAlmelo
PlaatsBornerbroek
Postcode7627
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)73.107
Aantal huishoudens32.714
Aantal huishoudens met kinderen11.524
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen33.827
Aantal koopwoningen24.110
Aantal huurwoningen9.717
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€183.000
Gemiddelde verkoopprijs€273.244
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik2700 kWh

Woningaanbod Bornerbroek april 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen additionele aspecten als CV-ketel & parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Ootmarsum, Tilligte, Hertme, Zenderen of Harbrinkhoek.

woning-te-koop-bornerbroek

Aanbod appartement kopen in Bornerbroek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 – 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 760 m3 gas en tevens 1790 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bornerbroek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 en 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2760 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Bornerbroek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2900 kWh stroom & 1250 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Bornerbroek

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3150 kWh stroom + 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 & 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3980 elektra (kWh) + 1860 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Bornerbroek

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Bornerbroek zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Bornerbroek

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Bornerbroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Bornerbroek geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €2.850. In de lijst hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Bornerbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bornerbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bornerbroek

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Bornerbroek en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Bornerbroek kopen?

In de hele gemeente Almelo zijn er 33.827 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 24.110 (54,6%) koophuizen en 9.717 (45,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €183.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €273.244. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bornerbroek. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bornerbroek?

Een woonhuis in Almelo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1150 m3 gas en 2700 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (760 kuub gas p/jaar en 1790 kWh elektra. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1860 m3 gas en 3980 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Bornerbroek passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Bornerbroek?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 73.107 inwoners in 32.714 verschillende huishoudens. Hier wonen 11.963 eenpersoonshuishoudens, 9.227 huishoudens zonder kinderen en 11.524 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bornerbroek?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bornerbroek bouwen. Informeer bij de gemeente (www.almelo.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7627.

Plaats een reactie