Woning kopen Tilligte

Een woning kopen in Tilligte? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving zijn er verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij is er vlakbij een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 11.047 woningen (73,9% koopwoning, 25,8% huurhuis). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €343.759. Op dit huizenplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Tilligte, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €343.759.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsTilligte
Postcode7634
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Tilligte juli 2024

Hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, aantal kamersen relevante factoren als woninglabel & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Ootmarsum, Bornerbroek & Hertme.

woning-te-koop-tilligte

Een appartement kopen in Tilligte

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 910 m3 gas en daarbij 2270 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Tilligte

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 125 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1220 kuub gas en 2780 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Tilligte is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 en 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh elektriciteit & 1340 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Tilligte

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 – 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 kWh stroom + 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4120 elektra (kWh) + 1860 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Tilligte

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Tilligte zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Tilligte

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Tilligte en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Tilligte geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €3.150. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Tilligte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tilligte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Tilligte

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Tilligte en omliggende plekken. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Tilligte kopen?

In de buurt van de gemeente Dinkelland bestaan er circa 11.047 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 9.432 (73,9%) koopwoningen en 1.615 (25,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €281.000 en de gem. verkoopprijs is €343.759. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tilligte. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tilligte?

Een woonobject in Dinkelland heeft een verbruik van gemiddeld 1520 kuub gas p/jaar en 3430 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 per jaar aan gas en 2270 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1860 kuub aardgas en 4120 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Tilligte passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Tilligte?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 26.461 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.361 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 families zonder kinderen en 4.233 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,51 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Tilligte?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Tilligte laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.dinkelland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7634.

Plaats een reactie