Woning kopen Zenderen

Jouw ideale woning kopen in Zenderen? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt zijn er allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 10.105 huizen (69,4% koophuis, 30,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €336.553. Op Woningassistent.nl ontdek je het actuele woningaanbod in Zenderen, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €257.000, de gemiddelde transactieprijs is €336.553.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteBorne
PlaatsZenderen
Postcode7625
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)23.312
Aantal huishoudens9.738
Aantal huishoudens met kinderen3.712
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen10.105
Aantal koopwoningen8.566
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€336.553
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3050 kWh

Woningaanbod Zenderen april 2024

In het overzicht hieronder tref je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als energieneutraal of parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Hertme, Bornerbroek, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.

woning-te-koop-zenderen

Aanbod appartement kopen in Zenderen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas + 1920 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zenderen

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 & 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en doorgaans 2840 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Zenderen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3010 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Zenderen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh stroom en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4130 stroom (kWh) + 1840 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Zenderen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zenderen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zenderen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Zenderen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Zenderen geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €2.700. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Zenderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zenderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zenderen

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Zenderen en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Zenderen kopen?

In deze gemeente Borne vinden we circa 10.105 woningen. Er zijn 8.566 (69,4%) koopwoningen en 1.539 (30,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 143 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €257.000 en de gem. verkoopprijs is €336.553. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zenderen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zenderen?

Een huishouden in Borne kent een gem. verbruik van 1240 kuub gas en 3050 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (710 m3 per jaar aan gas en 1920 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1840 kuub gas p/jaar en 4130 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Zenderen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Zenderen?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 23.312 personen in 9.738 huishoudens. Er wonen 2.724 eenpersoonshuishoudens, 3.302 gezinnen zonder kinderen en 3.712 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zenderen?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zenderen plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.borne.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 7625.

Plaats een reactie