Woning kopen Ootmarsum

Jouw aanstaande woning kopen in Ootmarsum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de nabije buurt vind je veel faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij tref je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.047 huizen (73,9% koopwoning, 25,8% huur). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €343.759. Op dit huizenportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Ootmarsum, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de gemiddelde transactieprijs is €343.759.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsOotmarsum
Postcode7631
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Ootmarsum juli 2024

Onderstaand maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, ligging, vraagprijsen relevante factoren als energielabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Bornerbroek, Hertme of Zenderen.

woning-te-koop-ootmarsum

Appartementen te koop Ootmarsum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 & 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 910 m3 gas en doorgaans 2270 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Ootmarsum

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1220 kuub gas en +/- 2780 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Ootmarsum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektra + 1340 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ootmarsum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 kWh elektra en 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4120 stroom (kWh) & 1860 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Ootmarsum

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ootmarsum Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Ootmarsum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Ootmarsum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Ootmarsum geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €3.200. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Ootmarsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ootmarsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Ootmarsum

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ootmarsum en direct omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Ootmarsum kopen?

In deze gemeente Dinkelland bestaan er circa 11.047 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 9.432 (73,9%) koophuizen en 1.615 (25,8%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €281.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €343.759. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ootmarsum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ootmarsum?

Een woning in Dinkelland heeft een verbruik van gemiddeld 1520 kuub gas en 3430 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 gas en 2270 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1860 m3 gas voor verwarming en warm water en 4120 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Ootmarsum passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Ootmarsum?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 26.461 mensen in 10.361 gezinnen. Het gaat om 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 huishoudens zonder kinderen en 4.233 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,51 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ootmarsum?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ootmarsum bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.dinkelland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7630, 7631.

Plaats een reactie