Woning kopen Hertme

Plannen om een woning te kopen in Hertme? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 10.105 huizen (69,4% koop, 30,4% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €336.553. Op dit woningportaal bieden wij het woningaanbod in Hertme, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €257.000, de doorsnee verkoopprijs is €336.553.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteBorne
PlaatsHertme
Postcode7626
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)23.312
Aantal huishoudens9.738
Aantal huishoudens met kinderen3.712
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen10.105
Aantal koopwoningen8.566
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€336.553
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3050 kWh

Woningaanbod Hertme juli 2024

In ons overzicht tref je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals woninglabel en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Bornerbroek, Ootmarsum, Zenderen, Harbrinkhoek & Mariaparochie.

woning-te-koop-hertme

Studio of appartement kopen in Hertme

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en +/- 1920 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Hertme

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en tevens 2840 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Hertme is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 114 m2.
 • Schatting: er wordt 3010 kWh elektra + 1220 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hertme

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3210 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4130 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Hertme

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Hertme Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Hertme

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Hertme en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Hertme helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.900. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Hertme.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hertme. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hertme

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hertme en omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hertme kopen?

In de hele gemeente Borne zijn er ruim 10.105 woningen. Je vindt hier circa 8.566 (69,4%) koopwoningen en 1.539 (30,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 143 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €257.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €336.553. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hertme. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hertme?

Een woonhuis in Borne verbruikt qua energie gem. zo’n 1240 m3 per jaar aan gas en 3050 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (710 m3 gas en 1920 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1840 m3 aan gas en 4130 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Hertme passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Hertme?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 23.312 mensen in 9.738 verschillende gezinnen. Er wonen 2.724 eenpersoonshuishoudens, 3.302 families zonder kinderen en 3.712 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,36 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Hertme?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hertme laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.borne.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7626.

Plaats een reactie