Woning kopen Noorden

Wil je een woning kopen in Noorden? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek bestaan er verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 11.660 woningen (72,4% koophuis, 27,5% huur). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €454.250. Op dit woningplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Noorden, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €321.000, de gemiddelde transactieprijs is €454.250.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
PlaatsNoorden
Postcode2431
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)28.811
Aantal huishoudens11.808
Aantal huishoudens met kinderen4.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen11.660
Aantal koopwoningen10.137
Aantal huurwoningen1.523
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€454.250
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Noorden mei 2024

Onderstaand bekijk je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als CV-ketel of parkeeropties. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Zevenhoven, Nieuwveen, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven en Koudekerk aan den Rijn.

woning-te-koop-noorden

Aanbod appartement kopen in Noorden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 770 m3 gas en daarbij 2110 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Noorden

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 & 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en tevens 2910 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Noorden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh stroom + 1280 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Noorden

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh stroom en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 & 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4270 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Noorden

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Noorden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Noorden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Noorden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Noorden geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 & €3.150. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Noorden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noorden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Noorden

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Noorden en daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Noorden kopen?

In de gemeente Nieuwkoop zijn er ruim 11.660 woonobjecten. Er zijn 10.137 (72,4%) koopwoningen en 1.523 (27,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 132 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €321.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €454.250. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Noorden. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Noorden?

Een woning in Nieuwkoop heeft een verbruik van gemiddeld 1280 m3 per jaar aan gas en 3180 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (770 m3 gas en 2110 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 gas en 4270 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Noorden passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Noorden?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 28.811 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.808 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.252 eenpersoonshuishoudens, 4.027 gezinnen zonder kinderen en 4.529 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,39 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Noorden?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Noorden bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.nieuwkoop.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2430, 2431, 2432.

Plaats een reactie