Woning kopen Hazerswoude-Dorp

Plannen om een woning te kopen in Hazerswoude-Dorp? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving vind je voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 48.893 huizen (63,4% koop, 36,6% huurhuizen). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €360.031. Op Woningassistent.nl ontdek je het woningaanbod in Hazerswoude-Dorp, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €264.000, de gemiddelde woningprijs is €360.031.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
PlaatsHazerswoude-Dorp
Postcode2391
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)111.897
Aantal huishoudens48.720
Aantal huishoudens met kinderen17.574
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen48.893
Aantal koopwoningen31.832
Aantal huurwoningen17.061
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€360.031
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Hazerswoude-Dorp mei 2024

In onderstaande weergave check je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen extra details als zuinigheid en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn, Oude Wetering, Nieuwe Wetering en Rijpwetering.

woning-te-koop-hazerswoude-dorp

Eigen appartement kopen in Hazerswoude-Dorp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 800 m3 gas en gem. 2060 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hazerswoude-Dorp

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 en 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas + 2990 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hazerswoude-Dorp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 & 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3110 kWh elektra + 1270 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hazerswoude-Dorp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3650 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4400 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Hazerswoude-Dorp

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hazerswoude-Dorp zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Hazerswoude-Dorp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Hazerswoude-Dorp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Hazerswoude-Dorp geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 en €3.000. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Hazerswoude-Dorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hazerswoude-Dorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Hazerswoude-Dorp

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Hazerswoude-Dorp en omliggende plekken. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hazerswoude-Dorp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er ruim 48.893 huizen. Je vindt hier circa 31.832 (63,4%) koopwoningen en 17.061 (36,6%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 113 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €264.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €360.031. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hazerswoude-Dorp. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hazerswoude-Dorp?

Een woning in Alphen aan den Rijn kent een gem. verbruik van 1090 m3 aan gas en 2830 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (800 m3 gas voor verwarming en warm water en 2060 kWh stroom. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4400 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Hazerswoude-Dorp passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Hazerswoude-Dorp?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 111.897 personen in 48.720 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 16.078 eenpersoonshuishoudens, 15.068 huishoudens zonder kinderen en 17.574 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,27 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hazerswoude-Dorp?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Hazerswoude-Dorp laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 2390, 2391, 2404, 2409.

Plaats een reactie