Woning kopen Oude Wetering

Plannen om een woning te kopen in Oude Wetering? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 11.895 woningen (65,6% koop, 34,1% huur). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €441.190. Op Woningassistent.nl vind je het beschikbare woningaanbod in Oude Wetering, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de gemiddelde prijs van een woning is €441.190.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsOude Wetering
Postcode2377
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Oude Wetering juni 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Nieuwe Wetering, Rijpwetering en Oud Ade.

woning-te-koop-oude-wetering

Een appartement kopen in Oude Wetering

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 710 m3 gas + 2050 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oude Wetering

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1050 kuub gas & 2870 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Oude Wetering is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3020 kWh elektra en 1250 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oude Wetering

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3560 kWh stroom en 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4300 elektra (kWh) en 1880 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Oude Wetering

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Oude Wetering zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Oude Wetering

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oude Wetering en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Oude Wetering geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 en €2.500. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Oude Wetering.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oude Wetering. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Oude Wetering

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oude Wetering en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Oude Wetering kopen?

In de hele gemeente Kaag en Braassem bestaan er circa 11.895 woonobjecten. Hierbij spreken we van 9.686 (65,6%) koopwoningen en 2.209 (34,1%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €329.000 en de gem. verkoopprijs is €441.190. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oude Wetering. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oude Wetering?

Een woonobject in Kaag en Braassem verbruikt qua energie gem. zo’n 1220 m3 per jaar aan gas en 3080 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 kuub gas en 2050 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1880 m3 aan gas en 4300 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Oude Wetering passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Oude Wetering?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 27.297 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.671 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 gezinnen zonder kinderen en 4.300 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oude Wetering?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oude Wetering bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 2377.

Plaats een reactie