Woning kopen Rijpwetering

Wil je een woning kopen in Rijpwetering? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 11.895 woningen (65,6% koop, 34,1% huur). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €441.190. Op deze website bekijk je het actuele woningaanbod in Rijpwetering, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €329.000, de gemiddelde verkoopprijs is €441.190.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsRijpwetering
Postcode2375
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Rijpwetering mei 2024

Hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, aantal kamersen extra details als woninglabel en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Nieuwe Wetering, Oude Wetering, Oud Ade, Roelofarendsveen of Warmond.

woning-te-koop-rijpwetering

Appartement kopen in Rijpwetering

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Rijpwetering

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 & 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1050 kuub gas en 2870 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Rijpwetering is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 3020 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Rijpwetering

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3560 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4300 elektriciteit (kWh) + 1880 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Rijpwetering

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Rijpwetering Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Rijpwetering

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Rijpwetering en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Rijpwetering geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €2.550. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Rijpwetering.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijpwetering. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Rijpwetering

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Rijpwetering en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Rijpwetering kopen?

In en rondom de gemeente Kaag en Braassem zijn er 11.895 huizen. Het gaat daarbij om 9.686 (65,6%) koopwoningen en 2.209 (34,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €329.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €441.190. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijpwetering. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Rijpwetering?

Een woonobject in Kaag en Braassem kent een gem. verbruik van 1220 kuub gas en 3080 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (710 kuub aardgas en 2050 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4300 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Rijpwetering passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Rijpwetering?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 27.297 mensen in 11.671 huishoudens. Er wonen 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 huishoudens zonder kinderen en 4.300 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Rijpwetering?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Rijpwetering laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 2375.

Plaats een reactie