Woning kopen Hazerswoude-Rijndijk

Ga je een woning kopen in Hazerswoude-Rijndijk? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving bestaan er meerdere faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 48.893 woningen (63,4% koop, 36,6% huurhuizen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €360.031. Op dit huizenplatform blader je door het laatste woningaanbod in Hazerswoude-Rijndijk, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €264.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €360.031.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
PlaatsHazerswoude-Rijndijk
Postcode2394
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)111.897
Aantal huishoudens48.720
Aantal huishoudens met kinderen17.574
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen48.893
Aantal koopwoningen31.832
Aantal huurwoningen17.061
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€360.031
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Hazerswoude-Rijndijk mei 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Koudekerk aan den Rijn, Bodegraven, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering of Nieuwe Wetering.

woning-te-koop-hazerswoude-rijndijk

Eigen appartement kopen in Hazerswoude-Rijndijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 800 m3 gas + 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Hazerswoude-Rijndijk

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en daarbij 2990 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Hazerswoude-Rijndijk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3110 kWh stroom & 1270 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hazerswoude-Rijndijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3650 kWh elektra + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4400 elektra (kWh) en 1970 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Hazerswoude-Rijndijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Hazerswoude-Rijndijk Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Hazerswoude-Rijndijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hazerswoude-Rijndijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Hazerswoude-Rijndijk geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 en €3.250. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Hazerswoude-Rijndijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hazerswoude-Rijndijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hazerswoude-Rijndijk

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Hazerswoude-Rijndijk en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hazerswoude-Rijndijk kopen?

In de gemeente Alphen aan den Rijn bestaan er circa 48.893 woningen. Het gaat om 31.832 (63,4%) koopwoningen en 17.061 (36,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 113 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €264.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €360.031. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hazerswoude-Rijndijk. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hazerswoude-Rijndijk?

Een woonhuis in Alphen aan den Rijn kent een gem. verbruik van 1090 m3 gas voor verwarming en warm water en 2830 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (800 kuub aardgas en 2060 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 4400 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Hazerswoude-Rijndijk passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Hazerswoude-Rijndijk?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 111.897 inwoners in 48.720 verschillende gezinnen. Het betreft 16.078 eenpersoonshuishoudens, 15.068 families zonder kinderen en 17.574 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,27 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hazerswoude-Rijndijk?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hazerswoude-Rijndijk bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2394.

Plaats een reactie