Woning kopen Koudekerk aan den Rijn

Snel een woning kopen in Koudekerk aan den Rijn? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio vind je meerdere faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens vind je hier een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 48.893 huizen (63,4% koopwoning, 36,6% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €360.031. Op Woningassistent.nl check je het beschikbare woningaanbod in Koudekerk aan den Rijn, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €264.000, de gemiddelde woningprijs is €360.031.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
PlaatsKoudekerk aan den Rijn
Postcode2396
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)111.897
Aantal huishoudens48.720
Aantal huishoudens met kinderen17.574
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen48.893
Aantal koopwoningen31.832
Aantal huurwoningen17.061
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€360.031
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Koudekerk aan den Rijn mei 2024

Met onze woningzoeker vind je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieprestaties & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Bodegraven, Nieuwerbrug aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp of Oude Wetering.

woning-te-koop-koudekerk-aan-den-rijn

Studio of appartement kopen in Koudekerk aan den Rijn

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 800 m3 gas en doorgaans 2060 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Koudekerk aan den Rijn

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en tevens 2990 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Koudekerk aan den Rijn is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 – 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3110 kWh stroom & 1270 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Koudekerk aan den Rijn

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3650 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4400 elektriciteit (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Koudekerk aan den Rijn

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Koudekerk aan den Rijn Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Koudekerk aan den Rijn

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Koudekerk aan den Rijn en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Koudekerk aan den Rijn geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 – €3.100. In de opsomming hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Koudekerk aan den Rijn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koudekerk aan den Rijn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Koudekerk aan den Rijn

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Koudekerk aan den Rijn en omliggende plekken. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Koudekerk aan den Rijn kopen?

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er 48.893 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 31.832 (63,4%) koophuizen en 17.061 (36,6%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 113 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €264.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €360.031. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koudekerk aan den Rijn. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Koudekerk aan den Rijn?

Een woonhuis in Alphen aan den Rijn verbruikt qua energie gem. zo’n 1090 m3 gas en 2830 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 aan gas en 2060 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1970 m3 per jaar aan gas en 4400 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Koudekerk aan den Rijn passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Koudekerk aan den Rijn?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 111.897 mensen in 48.720 huishoudens. Hier wonen 16.078 eenpersoonshuishoudens, 15.068 huishoudens zonder kinderen en 17.574 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,27 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Koudekerk aan den Rijn?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Koudekerk aan den Rijn bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2394, 2396.

Plaats een reactie