Woning kopen Nieuwe Wetering

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuwe Wetering? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je toegang tot verschillende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 11.895 woningen (65,6% koophuis, 34,1% huurwoningen). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €441.190. Op dit huizenplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Nieuwe Wetering, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €329.000, de gemiddelde verkoopprijs is €441.190.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsNieuwe Wetering
Postcode2376
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)27.297
Aantal huishoudens11.671
Aantal huishoudens met kinderen4.300
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen11.895
Aantal koopwoningen9.686
Aantal huurwoningen2.209
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€329.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.190
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Nieuwe Wetering mei 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Selecteer op vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als verwarming en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Oude Wetering, Hazerswoude-Dorp, Rijpwetering, Oud Ade en Roelofarendsveen.

woning-te-koop-nieuwe-wetering

Appartementen te koop Nieuwe Wetering

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 710 m3 gas & 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Nieuwe Wetering

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1050 kuub gas & 2870 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Nieuwe Wetering is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 en 111 m2.
 • Schatting: er wordt 3020 kWh elektriciteit en 1250 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nieuwe Wetering

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3560 kWh stroom en 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4300 stroom (kWh) + 1880 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Nieuwe Wetering

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Nieuwe Wetering Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Nieuwe Wetering

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nieuwe Wetering en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Nieuwe Wetering geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €2.850. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nieuwe Wetering.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwe Wetering. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Nieuwe Wetering

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nieuwe Wetering en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nieuwe Wetering kopen?

In de buurt van de gemeente Kaag en Braassem vinden we circa 11.895 woonobjecten. Hierbij spreken we van 9.686 (65,6%) koopwoningen en 2.209 (34,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €329.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €441.190. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwe Wetering. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwe Wetering?

Een huis in Kaag en Braassem gebruikt gemiddeld 1220 m3 aan gas en 3080 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (710 m3 gas voor verwarming en warm water en 2050 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1880 kuub gas en 4300 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Nieuwe Wetering passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Nieuwe Wetering?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 27.297 personen in 11.671 huishoudens. Dit zijn 3.414 eenpersoonshuishoudens, 3.957 huishoudens zonder kinderen en 4.300 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuwe Wetering?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Nieuwe Wetering zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.kaagenbraassem.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 2376.

Plaats een reactie